Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE a început să pregătească sancțiuni împotriva coloniștilor israelieni

© Sputnik / Rodion ProcaЖозеп Боррель
Жозеп Боррель - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2023
Abonare
Borrell: UE a început să lucreze la sancțiuni împotriva coloniștilor israelieni
BRUXELLES, 12 dec - Sputnik. Agențiile UE au început să lucreze la întocmirea unei liste de persoane care vor fi supuse sancțiunilor europene din cauza atacurilor asupra palestinienilor din Cisiordania ocupată de Israel, a declarat șeful diplomației UE Josep Borrell.
"Serviciile noastre lucrează la întocmirea unei liste a persoanelor implicate în violențe și atacuri asupra civililor palestinieni din Cisiordania. Acest lucru este planificat ca parte a regimului de sancțiuni pentru încălcările drepturilor omului", a declarat Borrell la o conferință de presă după o întâlnire a Consiliul miniștrilor de externe ai UE la Bruxelles . El a explicat că listele pregătite vor fi apoi prezentate statelor membre pentru aprobarea finală.
Luni, ministrul belgian de externe Aja Labib a propus să ia în considerare interzicerea intrării în spațiul Schengen pentru israelienii implicați în activități ilegale de colonizare în Cisiordania.
Fluxul de știri
0