Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Occidentul pregăteşte debarcarea lui Zelenski – lista de posibili succesori

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaPreședintele american Joe Biden și președintele ucrainean Vladimir Zelenski
Președintele american Joe Biden și președintele ucrainean Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2023
Președintele american Joe Biden și președintele ucrainean Vladimir Zelenski. Foto de arhivă
Abonare
Serviciul rus de Informații Externe (SVR) a primit informații că Occidentul este angajat activ în discuții cu privire la necesitatea înlocuirii președintelui Zelenski.
BUCUREŞTI, 12 dec – Sputnik. Pe fondul eșecurilor răsunătoare ale Ucrainei, atât pe câmpul de luptă, cât și pe frontul de acasă, șefii occidentali ai Kievului sunt din ce în ce mai dornici să caute un înlocuitor adecvat al preşedintelui Volodimir Zelenski, relatează Serviciul Rus de Informații Externe (SVR).
SVR a primit informații că Occidentul este angajat activ în discuții cu privire la necesitatea înlocuirii președintelui Zelenski, a declarat Serghei Narişkin, directorul Serviciului de Informații Externe din Rusia.
„Serviciul de Informații Străine primește informații de încredere că oficiali de rang înalt din țări de top occidentale discută tot mai mult despre necesitatea înlocuirii președintelui actual al Ucrainei, Volodimir Zelenski”, a precizat SVR, citat de Sputnik Globe.
Printre numeroasele cauze posibile ale situației actuale sunt eșecurile militare ale lui Zelenski, corupția răspândită și incapacitatea acestuia de a gestiona eficient conflictul în desfăşurare într-un mod care să se alinieze cu interesele Washingtonului.
Occidentul consideră că Zelenski a mers prea departe în crearea imaginii cuiva care susține conflictul până în pânzele albe, excluzând orice posibilă negocieri cu Rusia și, ulterior, „înghețând” conflictul, dacă este necesar, se menţionează în declarație.
Occidentul are în vedere o serie de candidați ca potențiali succesori ai Zelenski, printre care Valeri Zaluzhni (comandantul șef al Forțelor Armate Ucrainene), Kirilo Budanov (șeful serviciului de Informațiilor militare al Ucrainei), Andrii Yermak (șeful Biroului președintelui Ucrainei), Alexei Arestovich (fost consilier al Biroului președintelui Ucrainei) sau Vitali Klitschko (primarul Kievului), a informat SVR.
Fluxul de știri
0