România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

O nouă problemă pentru guvernanții români

© Photo : Guvernul RomânieiMarcel Ciolacu
Marcel Ciolacu - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2023
Abonare
Guvernul României se confruntă cu o nouă problemă, pentru că se dovedește rău-platnic.Medicii de familie amenință că vor da în judecată guvernul și CNAS pentru că nu și-au primit banii restanți.
BUCUREȘTI, 12 dec -Sputnik. Societatea Naţională de Medicină Familiei/Medicină Generală (SNMF) solicită Guvernului, Ministerului de Finanţe, CNAS să remedieze „urgent” problema restanţelor la plăţile către furnizorii din asistenţa medicală primară aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate.
Potrivit unui comunicat al SNMF transmis, marţi, Agerpres, în lipsa unor astfel de măsuri, fiecare cabinet de medicină de familie va fi nevoit să solicite în instanţă plata creanţelor restante împreună cu dobânzi penalizatoare calculate conform prevederilor legale în vigoare.
Sumele restante datorate de către Casele de asigurări reprezintă venitul cabinetelor din care se achită salariile personalului – medici, asistente, îngrijitoare, contabilitate, personal de întreţinere, impozitele datorate statului, plata utilităţilor, chirii, redevenţe, rate către bănci, consumabile, materiale de curăţenie, se explică în comunicat.
Fluxul de știri
0