Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski și Orban la Buenos Aires

© AFP 2024 / ALEJANDRO PAGNIVladimir Zelenskii și Viktor Orban
Vladimir Zelenskii și Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 11.12.2023
Abonare
Viktor Orban a avut o întâlnire cu Zelenski tocmai ….în Argentina, unde ambii lideri au participat la instalarea în post a noului președinte.
BUCUREȘTI, 11 dec -Sputnik. Discuția, anunțată de ambele părți, a fost „cât se poate de sinceră” și sigur nu comodă pentru liderul de la Kiev, în contextul în care Ungaria este principalul opozant din UE al continuării susținerii regimului Zelenski, dar șia a unei ușoare aderări a Ucrainei la UE:
Întâlnirea a avut loc în contextul în care Orban ameninţă să blocheze mai mult sprijin financiar din partea Uniunii Europene pentru Kiev, se opune intrării Ucrainei în blocul comunitar şi Casa Albă şi-a intensificat presiunile pentru acordarea de ajutor Kievului, după ce republicanii au blocat o lege de cheltuieli de urgenţă pentru finanţarea războiului.
Şeful de presă al lui Orban, Bertalan Havasi, a confirmat întâlnirea într-un e-mail care nu a precizat dacă liderul ungar va continua să se opună intrării Ucrainei în Uniunea Europeană.
„În ceea ce priveşte aderarea Ucrainei la UE, Viktor Orban a semnalat că statele membre ale Uniunii Europene discută în permanenţă această problemă”, a menţionat Havasi în e-mailul transmis presei cu privire la eveniment.
Fluxul de știri
0