Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Marea Britanie oferă nave de război Ucrainei

© AFP 2024 / GLYN KIRKЭсминец "Дефендер" ВМС Великобритании
Эсминец Дефендер ВМС Великобритании - Sputnik Moldova, 1920, 11.12.2023
Abonare
Regatul Unit vrea să ofere Ucrainei două nave militare pentru dragarea minelor, dar nu știe cum să își trimită „cadoul” în Marea Neagră.
BUCUREȘTI, 11 dec -Sputnik. Marina britanică va transfera Ucrainei două dintre navele sale de dragare a minelor, pentru a consolida capacitățile navale ale Ucrainei, a anunțat Ministerul britanic al Apărării. Însă problema cea mai mare pentru britanici și pentru ucraineni este cum vor reuși să le livreze. Conform tratatelor care reglementează regimul strâmtorilor de acces la Marea Neagră, Turcia nu poate permite accesul unor nave de război în timpul unui conflict între țările riverane Mării Negre.
Secretarul Apărării, Grant Shapps, a declarat că navele vor ajuta la redeschiderea „rutelor vitale de export” care au fost restricționate de când Rusia a lansat invazia în Ucraina.
Marina Regală se pregătește de mult timp să transfere două nave de dragare a minelor în Ucraina. Posibilitatea furnizării lor a fost luată în considerare chiar înainte de agravarea războiului din Ucraina. În această vară, Royal Navy a instruit echipajele ucrainene în utilizarea navelor.
Cu toate acestea, încă mai există întrebări cu privire la modul și momentul în care aceste nave vor putea intra în Marea Neagră, deoarece Turcia controlează accesul prin Bosfor.
Fluxul de știri
0