Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden l-a invitat pe Zelenski la Casa Albă

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaJoe Biden și Vlodimir Zelenski
Joe Biden și Vlodimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 11.12.2023
Joe Biden și Vlodimir Zelenski. Foto de arhivă
Abonare
Biden l-a invitat pe Zelenski la Casa Albă pe 12 decembrie
CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. Președintele american Joe Biden, pe fundalul incertitudinii privind aprobarea unor noi fonduri pentru susținerea regimului de la Kiev, l-a invitat pe Vladimir Zelenski să viziteze Casa Albă pe 12 decembrie. Informația cu privire la vizita președintelui ucrainean la Washington a fost anunțată de serviciul de presă al administrației prezidențiale americane.

„Biden l-a invitat pe Zelenski la Casa Albă pentru o întâlnire care va avea loc marți, 12 decembrie”, anunță serviciul de presă al Casei Albe.

Conform comunicatului de presă, președintele SUA, în timpul întlnirii de marți, va anunța despre „angajamentul de neclintit” al Statelor Unite de a sprijini în continuare statul ucrainean.
Biden și Zelenski „vor discuta despre nevoile Ucrainei și despre importanța continuării sprijinului SUA într-un moment critic”, se mai menționează în comunicatul de la Casa Albă.
Biroul lui Zelenski notează că subiectele cheie în timpul discuției la Washington vor fi continuarea cooperării în domeniul apărării dintre Ucraina și Statele Unite, în special proiectele comune pentru producerea de arme și sisteme de apărare aeriană, precum și coordonarea eforturilor între țări în 2024.
Fluxul de știri
0