Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Austria pune condițiile pentru Schengen-ul ”aerian„

© AFP 2024 / ODD ANDERSENDrapelele Austriei și UE
Drapelele Austriei și UE - Sputnik Moldova, 1920, 11.12.2023
Abonare
Austria anunță oficial care sunt condițiile puse pentru a accepta primirea Bulgariei și României în ”Schengen-ul aerian”. Aceste condiții au fost transmise Comisiei europene urmând ca aceasta să decidă.
BUCUREȘTI, 11 dec -Sputnik. Mai exact, Austria vrea „triplarea numărului de polițiști de frontieră și modernizarea tehnică” a pazei de frontieră, în special la granițele bulgaro-turce și româno-sârbe. Numai atunci ar fi de acord cu ridicarea limitelor privind traficul aerian.
„Avem nevoie de progrese în domeniul protecției frontierelor externe ale UE”, a spus ministrul de interne austriac, care a subliniat că măsurile vor trebui să fie susținute și de celelalte state membre ale Uniunii.
Însă aderarea la Schengen doar cu aeroporturile nu doar că nu va ajuta cu nimic economia României, dar, având în vedere condițiile propuse de Austria, va crește cheltuielile bugetare ale statului român.
În schimb, economia României pierde în fiecare an 10 miliarde de euro pentru că nu este primită în Schengenul care contează- cel al transportului rutier și feroviar.
Fluxul de știri
0