Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE: Românii ar fi fericiți fără să știe

© AP Photo / Yves LoggheDrapele UE în fața sediului Comisiei Europene
Drapele UE în fața sediului Comisiei Europene - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2023
Abonare
Așa cum în ultimii ani de regim Ceaușescu, propaganda se întrecea în a vorbi despre fericirea și realizările ”întregului popor”, deși criza, sărăcia, prăbușirea, erau tot mai evidente, la fel se pare că face și propaganda UE.
BUCUREȘTI, 10 dec -Sputnik. Românii află de la institutele Uniunii Europene că sunt pe locul 2, între cei cu „cele mai satisfăcute vieți” din UE. Cum? Desigur, ”științific”, chiar dacă realitatea empirică care este în jurul nostru pare să contrazică ”știința”.
Austria a obținut un scor general de 7,9 din 10 în cadrul publicației anuale a Eurostat privind „indicatorii de calitate a vieții”, care se bazează pe sondaje efectuate în toate statele membre.
Polonia, Finlanda și România s-au clasat pe locul al doilea, toate cu un scor de 7,7 din 10, în timp ce, la celălalt capăt al scalei, Bulgaria a obținut cel mai mic scor, fiind singura țară care a obținut mai puțin de șase puncte (5,6) la indicele general de satisfacție a vieții.
Fluxul de știri
0