România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România ar putea intra în Schengen: dar doar cu aeroporturile

© Photo : Aeroportul Bucureşti OtopeniAeroport Otopeni București
Aeroport Otopeni București - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2023
Abonare
O concesie politică, bună doar pentru a fi dată la ziare. Austria este de acord ca România să fie primită în spațiul Schengen….dar doar în ceea ce privește transportul aerian.
BUCUREȘTI, 10 dec -Sputnik. Austria a anunțat disponibilitatea de a permite aderarea României la Schengen, doar în ceea ce privește aeroporturile și transportul aerian. Acest lucru este un evident cadou politic pentru autoritățile de la București, dar nu e mai mult de atât.
Acest fapt nu înseamnă nimic altceva decât o satisfacție strict declarativă pentru autoritățile românești care au obținut înainte de Crăciun….ceva, că executivul de la București nu a mai încasat încă o umilire internațională.
Transportul aerian este oricum cel mai securizat dintre transporturi, fiecare călător știind că nu există o diferență majoră între o cursă aeriană internă și una externă.
Premierul Ciolacu a salutat încântat decizia Austriei și a mandatat pe ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, să continue negocierile cu Viena în această direcție.
Fluxul de știri
0