Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Negocierile de aderare a Moldovei la UE ar putea să nu demareze în decembrie

© Sputnik / Rodion ProcaDorian Istratii
Dorian Istratii - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2023
Abonare
În ajunul summit-ului UE partidul de guvernământ din țară se pare că își schimbă retorica integrării europeane după ce, probabil, a înțeles că la această reuniune ar putea să fi exclus acest subiect de pe agenda de lucru.
CHIȘINĂU, 10 dec - Sputnik. Deputatul PAS Dorian Istrati a recunoscut că negocierile de aderare a Moldovei la UE nu vor demara în decembrie.
„Noi credem că, dacă acest lucru nu se întâmplă acum, se va întâmpla în martie sau mai târziu”, a spus deputatul la un post de televiziune.
Anterior, premierul Moldovei Dorin Recean a spus cam același lucru. Totuși, premierul a mers mai departe și a spus că, chiar dacă negocierile nu se deschid în primăvară, atunci, „într-o zi”, vor începe cu siguranță.
Simțind eșecul „demarării negocierilor” promovat de autoritățile moldovenești la reuniunea UE din decembrie, partidul de guvernământ și-a schimbat radical retorica.
Fluxul de știri
0