Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fiul lui Biden spune că republicanii încearcă să-l omoare

© AFP 2024 / ANDREW CABALLERO-REYNOLDSJoe Biden și Hunter Biden
Joe Biden și Hunter Biden - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2023
Abonare
Hunter Biden spune că republicanii vor să-l omoare pentru a ajunge la tatăl său
WASHINGTON, 10 dec– Sputnik. Fiul președintelui american Hunter Biden i-a acuzat pe critici, inclusiv pe republicani, că au încercat să-l omoare. El a declarat acest lucru pe podcastul DJ-ului american Moby.
„Încearcă să distrugă președinția (a lui Joe Biden. - Ed.) <...> Încearcă să mă omoare, știind că această durere va fi mai mare decât poate suporta tatăl meu”, spune fiul șefului casa Alba.
Biden Jr. a respins, de asemenea, pretențiile celor care numesc familia lui criminală. Și-a amintit că tatăl său a fost cândva senator și a publicat declarații fiscale - toată viața lui a fost în ochii publicului.
Biden Jr., în vârstă de 53 de ani, a fost acuzat joi în California, inclusiv de evaziunea de 1,4 milioane de dolari în taxe între 2016 și 2020. După cum se precizează în documentul instanței, „inculpatul a cheltuit milioane de dolari pentru un stil de viață extravagant - <...> droguri, escorte și prietene, hoteluri de lux, locuințe închiriate, mașini, haine și alte obiecte personale în locul plății taxelor”. Fiul președintelui riscă până la 17 ani de închisoare.
El a fost acuzat anterior că s-a eschivat de la achitarea taxelor de peste 100.000 de dolari în 2017 și 2018. Biden Jr. a făcut un acord de pledoarie, dar instanța nu a aprobat-o.
Hunter Biden este primul fiu al unui președinte american în exercițiu care se confruntă cu acuzații penale. În primul caz, potrivit anchetatorilor, în 2018, la achiziționarea unui pistol Colt, acesta a furnizat informații incorecte, negând consumul de droguri. Pe baza totalității acuzațiilor împotriva lui, el riscă până la 25 de ani de închisoare și o amendă de 750.000 de dolari, în timp ce o pedeapsă cu închisoarea în astfel de cazuri nu este de obicei impusă infractorilor pentru prima dată.
Fluxul de știri
0