România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Sulina navigabilă și noaptea pentru cerealele ucrainene

© Sputnik / Ilya Pitalevпшеница
пшеница - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2023
Abonare
Ce nu fac americanii pentru a își proteja afacerile agricole din Ucraina? Inclusiv pun în pericol mediul în Delta Dunării. Canalul Sulina devine navigabil și pe timp de noapte, pentru a putea asigura fluidizarea comerțului agricol al companiilor occidentale din Ucraina.
BUCUREȘTI, 8 dec -Sputnik. România va asigura tranzitul a cel puțin 4 milioane de tone de cereale din Ucraina, în fiecare lună, după ce a fost implementat proiectul Primus, dedicate navigației pe timp de noapte pe Canalul Sulina, a anunțat, la Tulcea, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Proiectul Primus, care presupunea training pentru piloți și un sistem de balizaj pe Dunăre, a fost finanțat de SUA și UE.
„De astăzi navigaţia pe Canalul Sulina este posibilă şi pe timp de noapte! Proiectul PRIMUS a fost finalizat, iar sistemul de balizaj va permite navelor să navigheze în condiţii de siguranţă 24 de ore din 24. Este un pas extrem de important pentru a reuşi să atingem un important obiectiv asumat de România: asigurarea tranzitului a cel puţin 4 milioane de tone de cereale lunar dinspre Ucraina spre portul Constanţa”, a afirmat ministrul Sorin Grindeanu,
Fluxul de știri
0