Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Occidentului îi este tot mai dificil să susţină regimul de la Kiev

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2023
Abonare
Occidentul susține regimul de la Kiev într-un conflict care consumă resurse umane și materiale uriașe, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației rusești, Maria Zaharova.
BUCUREŞTI, 8 dec – Sputnik. În urma eșecului aşa-zisei contraofensive ucrainene din această vară, țărilor occidentale le este tot mai dificil să sprijine eforturile Kievului de a continua conflictul, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
Ucraina a devenit o adevărată „gaură neagră” uriașă, care consumă resurse umane și materiale enorme, a adăugat ea.
Prin urmare, pentru a face față, Kievul a fost forţat să apeleze la NATO, dar, în același timp, şi-a „ipotecat” viitorul, ascultând de Alianță, care nu este decât o dictatură sub directivele SUA, a spus Zaharova, citată de Sputnik.
De asemenea, conflictul continuă să perturbe livrările alimentare către Africa. Totuşi, în ciuda sancțiunilor occidentale, Moscova continuă livrările în țările africane. Loturile umanitare au ajuns recent la Mogadiscio, iar autoritățile și-au exprimat recunoștința sinceră pentru acest gest.
Este o dovadă că Moscova își menţine promisiunile, a afirmat recent pentru Sputnik analistul nigerian Ovigwe Eguegu, care se teme că propaganda anti-Rusia se va intensifica în încercarea Occidentului de a discredita livrările către Africa.
Fluxul de știri
0