Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kirby: Statele Unite nu pot promite asistență continuă Ucrainei

© AP Photo / Julio CortezCapitoliu și drapele SUA
Capitoliu și drapele SUA - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2023
Abonare
Kirby: SUA nu poate promite continuarea ajutorului Ucrainei din cauza poziției Congresului
WASHINGTON, 8 dec - Sputnik. Statele Unite nu pot oferi Ucrainei nicio garanție cu privire la continuarea asistenței în lumina poziției Congresului, a declarat John Kirby, coordonatorul comunicațiilor strategice la Consiliul Național de Securitate.
„Nu suntem în măsură să facem astfel de promisiuni Ucrainei, având în vedere modul în care stau lucrurile pe (Capitol – ed.) Hill”, a spus el la un briefing la Casa Albă.
Congresul refuză să aprobe cererea administrației americane de a aloca fonduri suplimentare pentru a ajuta Ucraina, legând rezolvarea acestei probleme de acordul privind reforma radicală a frontierei și a migrației.
Rusia a trimis anterior o notă țărilor NATO cu privire la livrările de arme către Ucraina. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a remarcat că orice marfă care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Ministerul rus de Externe a declarat că țările NATO „se joacă cu focul” furnizând arme Ucrainei. Secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov a subliniat că pomparea Ucrainei cu arme din Occident nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene și va avea un efect negativ. Lavrov a declarat că Statele Unite și NATO sunt direct implicate în conflictul din Ucraina nu numai prin furnizarea de arme, ci și prin pregătirea personalului din Marea Britanie , Germania , Italia și alte țări.
Fluxul de știri
0