Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kievul vrea să fabrice muniție în Ucraina

© Sputnik / Evgenya NovozheninaKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2023
Abonare
Disperare la Kiev, după ce toate semnalele care vin dinspre Occidentul colectiv indică o slăbire a interesului și a ajutorului vestic pentru regimul Zelenski și războiul dus de acesta.
BUCUREȘTI, 8 dec -Sputnik. Regimul de la Kiev încearcă să își producă singur muniția, dar se lovește cu dificultăți tehnice și birocratice. Un acord cu două companii din SUA pentru producția în Ucraina a cartușelor de calibrul 155, a fost semnat, dar implementarea lui, recunoaște partea ucraineană, va dura 2 ani de zile.
SUA şi aliaţii au trimis la Kiev peste 2 milioane de cartuşe şi urmăresc să mărească producţia pentru a reumple stocurile epuizate.
”Avem acorduri cu două companii americane de top pentru a produce în comun în Ucraina muniţie de calibru 155”, a declarat Oleksandr Kamyshin, ministrul ucrainean pentru industriile strategice, în comentarii televizate. El a spus însă că implementarea acordului va dura ani.
„Pentru a produce calibrul 155, procesul durează minim doi ani, maxim trei. Iar pentru a începe această producţie, avem nevoie de tehnologii pe care partenerii noştri le deţin. Ucraina nu a produs niciodată acest calibru”, a spus el.
Kievul îşi intensifică eforturile de a-şi produce propriile arme, pe fondul îngrijorării că livrările din Occident, deja în scădere, ar putea înceta. De asemenea, ucrainenii speră că firmele mixte cu producătorii internaţionali de armament pot ajuta la reînvierea industriei interne.
Fluxul de știri
0