Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin va vizita Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită

© Sputnik / Павел Бедняков / Accesați arhiva multimediaПослание президента РФ Владимира Путина Федеральному собранию
Послание президента РФ Владимира Путина Федеральному собранию - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2023
Abonare
Președintele rus, Vladimir Putin, va vizita miercuri Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită pentru a discuta despre relațiile bilaterale, conflictul dintre Israel şi Palestina și cooperarea în sectorul petrolului.
BUCUREŞTI, 6 dec – Sputnik.Președintele rus, Vladimir Putin, va vizita miercuri Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită pentru a discuta despre relațiile bilaterale, conflictul dintre Israel şi Palestina și cooperarea în sectorul petrolului, printre alte chestiuni, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
„Mâine vor avea loc vizitele de lucru ale președintelui Putin în Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt, citat de Sputnik Globe.
Oficialul Kremlinului a fost întrebat ce va include agenda discuțiilor, pe lângă cooperarea în domeniul petrolier.
„Relații bilaterale, desigur. Relații bilaterale, schimbul de opinii cu privire la agenda internațională [și] agenda regională. Ese vorba, desigur, despre conflictul dintre Israel şi Palestina. Dar, în primul rând, vorbim despre relații bilaterale”, a spus Peskov.
De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a confirmat că președintele iranian Ebrahim Raisi va face o vizită la Moscova pe 7 decembrie și va purta discuții cu omologul său rus, Vladimir Putin.
La începutul zilei, agenția de știri Tasnim a relatat că Raisi va vizita Rusia pe 7 decembrie pentru a purta discuții cu Putin.
„Pot confirma acest lucru, negocierile dintre Rusia şi Iran vor avea loc pe 7 decembrie”, a spus Peskov reporterilor.
În ceea ce priveşte posibila vizită a luiPutin laSummit-ul G20 dinBrazilia, Peskov a declarat că Rusia intenționează să continue participarea la activitatea G20, dar formatul participării președintelui rus la Summit-ul din 2024 din Brazilia nu a fost încă decis.
Fluxul de știri
0