Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul german al Apărării: Germania nu e aliatul Ucrainei

© AP Photo / Martin MeissnerМинистр обороны Германии Борис Писториус на танке Leopard 2 во время презентации в Аугустдорфе
Министр обороны Германии Борис Писториус на танке Leopard 2 во время презентации в Аугустдорфе - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2023
Abonare
BUCUREȘTI, 6 dec -Sputnik. Germania nu este un aliat al Ucrainei și nu se găsește în situația de a interveni pentru Ucraina ca pentru un aliat, ar fi spus ministrul german al Apărării, Pistorius, la postul ZDF.
Germania, conform ministrului, nu este nici foarte implicată în asistența pentru Ucraina ci este ”mult în urma altora”.
”Noi facem ceea ce putem Acest lucru se aplică și celorlalți aliați și parteneri”, a mai spus Pistorius, care a replicat afirmațiilor făcute de Kiev că regimul lui Zelenski primește ajutor insuficient.
În răspuns la întrebarea de ce „Occidentul unit” nu este capabil să „lupte” pentru Ucraina, ministrul german a răspuns:
”În primul rând, nu suntm un aliat al Ucrainei. Asta înseamnă că nu suntem în situația care să luptăm ca pentru un partener de alianță”.
În opinia sa, Germania se confruntă cu faptul că industria de apărare nu poate asigura resursele necesare în cantitățile cerute nici pentru apărarea proprie, nici pentru alimentarea regimului de la Kiev.
De asemenea, Pistorius a spus că este ”dificil de prevăzut” care va fi evoluția crizei din Ucraina.
Fluxul de știri
0