Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mai multe țări occidentale susțin în secret Ungaria care se opune aderării Ucrainei în UE

© AFP 2024 / LUDOVIC MARINEmmanuel Macron și Viktor Orban
Emmanuel Macron și Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2023
Emmanuel Macron și Viktor Orban. Foto de arhivă
Abonare
Premierul maghiar Viktor Orban a avertizat că se va opune asupra discuțiilor de aderare a Ucrainei la summitul UE de săptămâna viitoare, dar se pare că dreptul veto al Ungartiei la această reuniune poate fi exact ceea ce vor unii lideri europeni.
CHIȘINĂU, 6 dec - Sputnik. Mai multe țări din UE ar putea susține în secret poziția Ungariei, care nu dorește să discute despre aderarea Ucrainei la UE la următorul summit, relatează EUobserver, citând surse diplomatice.
"Cred că Olanda, Slovacia și Austria sunt destul de bucuroase să se ascundă în spatele lui Orban. Ba chiar bănuiesc că el ar putea fi susținut în secret de Germania", a spus publicația, care citează un diplomat al UE.
În opinia sa, situația cu Orban se potrivește Parisului și Berlinului, care vor să permită altora să blocheze pentru ei aderarea Kievului la UE.
Dacă este așa cum scrie Euobserver, atunci este clară și situația Republicii Moldova, care ar urma să parcurgă calea de aderare la UE șa pachet cu Ucraina.
Fluxul de știri
0