România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Ion Cristoiu: Putin schimbă direcția Orientului mijlociu

© Photo : EuroParlamentarulIon Cristoiu
Ion Cristoiu - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2023
Abonare
Vizita de o zi a președintelui Vladimir Putin în Emiratele Arabe Unite și în Arabia Saudită provoacă interesul analiștilor independenți români, pe fondul unei tăceri a presei mainstream.
BUCUREȘTI, 6 dec -Sputnik. Publicistul român Ion Cristoiu comentează vizita lui Vladimir Putin în Emiratele Arabe Unite și în Arabia Saudită ca fiind ”evenimentul numărul 1 al planetei”.
Conform publicistului român această vizită arată răsturnarea geopolitică ce are loc în Orientul mijlociu în acest moment și pierderea influenței SUA și Occidentului în zonă.
Astfel, Ion Cristoiu constată că Vladimir Putin „aterizează pe un portavion american”, tocmai pentru a îi schimba stindardul. Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, aliați tradiționali ai Occidentului colectiv, au luat o distanță tot mai mare față de Vest.
De asemenea, vizita lui Putin, indică relevanța în creștere a Rusiei în politica internațională, agenda vizitei de o zi a președintelui rus arătând rolul important asumat de Moscova în găsirea unor soluții pentru criza din Orientul mijlociu.
Fluxul de știri
0