Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vaticanul, acuzat că sprijină imigrația

© AP Photo / Alessandra Tarantino Два человека на пустой площади Святого Петра в Ватикане
 Два человека на пустой площади Святого Петра в Ватикане - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2023
Abonare
Matteo Salvini a cerut Parlamentului italian anchetarea mecanismelor prin care Vatican sprijină financiar ONG-urile implicate în misiunile de salvare a imigranților din Marea Mediterană
BUCUREȘTI, 5 dec - Sputnik. Este scandal în Italia după ce Vaticanul a fost acuzat că sprijină cu sute de mii de euro activitățile derulate de Mediterranea Saving Humans, organizație implicată în salvarea imigranților sosiți pe Marea Mediterană.
Presa italiană a dezvăluit presiunile pe care le-a făcut șeful misiunii umanitare, Luca Cassarine, pentru a obține fonduri de la Vatican și de la autorități, bani necesari pentru misiunile de salvare din Marea Mediterană.
Ancheta publicată de ziarele Panorama și La Verita evidențiază că eforturile comune întreprinse de Vatican și Mediterranea Saving Humans sunt în contradicție cu politica partidului ”Liga Nordului”.
„Foarte grave și chiar șocante știrile transmise în ultimele zile de La Verita și Panorama cu privire la finanțarea acordată de Vatican unor ONG-uri, inclusiv OpenArms, organizaţie aflată în centrul procesului împotriva lui Matteo Salvini. Liga va lua toate inițiativele necesare, inclusiv în Parlament, pentru a face lumină asupra unei afaceri care pare foarte serioasă și nu poate trece neobservată”, se arată într-un comunicat al Ligii Nordului.
Potrivit jurnaliștilor italieni între 2021 și 2023, Sfântul Scaun a acordat finanțări de aproximativ 2 milioane de euro, bani care ar fi ajuns la CEI, Caritas și diferite eparhii. Dar trezoreria de la Vatican prin cardinalul Konrad Krajeskij a avut serioase dubii în ceea ce privește finanțarea ONG-urilor, informează săptămânalul La Verita.
Fluxul de știri
0