România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Trupe ucrainene vor fi antrenate în România

© Photo : Administrația PrezidențialăZelenski la Palatul Cotroceni, București, România
Zelenski la Palatul Cotroceni, București, România - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2023
Abonare
România va antrena trupe ucrainene pe teritoriul său, dă de înțeles ministrul român al Apărării Naționale, într-o declarație făcută în timpul vizitei guvernamentale în SUA.
BUCUREȘTI, 5 dec -Sputnik. Nu doar piloți ucraineni, ci și trupe de infanterie, marină sau vânători de munte, ar putea fi antrenați în bazele românești. Aceasta este concluzia extrasă din declarațiile făcute de Angel Tâlvăr, ministrul român al Apărării Naționale.
Ministrul a mai declarat că instructori români se găsesc deja în centrele de antrenament pentru ucraineni din Marea Britanie.
În acest sens, ministrul a spus că ”sunt cadre și posibilități multiple” pentru antrenarea trupelor regimului de la Kiev.
”Este posibilitatea aceasta, plus că există misiunea EUAM -EU Military Assistance Mission in support of Ukraine, care este în format european, care vizează și pregătirea militarilor ucraineni. Depinde ce nevoi de pregătire sunt- dacă sunt de nivel maritim, de nivel de vânători de munte și așa mai departe, a mai spus Tâlvăr.
Tâlvăr se găsește la Washington în delegația guvernamentală condusă de premierul Marcel Ciolacu.
Fluxul de știri
0