Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA termină banii pentru Ucraina

© Pexels / Karolina GrabowskaАмериканские доллары
Американские доллары - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2023
Abonare
Directoarea pentru buget a Casei Albe spune că Statele Unite sunt pe cale să-şi epuizeze timpul şi banii în efortul de a ajuta Ucraina
BRUXELLES, 5 dec – Sputnik. Directoarea pentru buget a Casei Albe, Shalanda Young, a avertizat într-o scrisoare adresată preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, şi altor lideri din Congres că Statele Unite sunt pe cale să-şi epuizeze timpul şi banii în efortul de a ajuta Ucraina.
În octombrie, administraţia preşedintelui Joe Biden a cerut Congresului aproape 106 miliarde de dolari pentru a finanţa planuri ambiţioase consacrate Ucrainei, Israelului şi securităţii frontierelor SUA; alocarea de fonduri pentru Ucraina este pusă la îndoială de unii aleşi cu orientare de dreapta, în condiţiile în care republicanii controlează Camera Reprezentanţilor cu o majoritate fragilă.
„Vreau să fie clar: fără acţiune din partea Congresului, până la finele anului vom rămâne fără resurse pentru procurarea de arme şi echipamente suplimentare pentru Ucraina şi pentru furnizarea de echipamente din stocurile armatei SUA. Nu avem la dispoziţie o soluţie magică de finanţare în acest moment. Nu mai avem bani şi aproape că nu mai avem timp”, a scris responsabila SUA.
Fluxul de știri
0