Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA pot pierde cursa înărmărilor în competiţia cu China, din cauza blocajului bugetar

© AP Photo / Julio CortezCapitoliu și drapele SUA
Capitoliu și drapele SUA - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2023
Abonare
Oficialii Pentagonului au avertizat Congresul cu privire la consecinţele faptului că nu există un buget cuprinzător pentru întregul an, ceea ce ar putea duce la întârzieri semnificative ale unor programe militare importante.
BUCUREŞTI, 5 dec – Sputnik. Oficialii Pentagonului au avertizat Congresul cu privire la potențialele consecinţe ale faptului că nu există un buget cuprinzător pentru întregul an, ceea ce ar putea duce la întârzieri semnificative ale unor programe militare importante, cum ar fi dezvoltarea armelor hipersonice și a UAV-urilor. Un oficial de topse temecă aceste întârzieri pot compromite poziția Americii în competiția sa cu China, potrivit Sputnik Globe.
„Nu ne putem pierde timpul”, a subliniat secretarul Forțelor Aeriene, Frank Kendall, într-o discuție.
În ultimul timp, Forța Aeriană a SUA a pus un accent semnificativ pe dezvoltarea aeronavelor de luptă colaborative și a altor sisteme militare, cu scopul de a depăși Armata pentruEliberarea Poporului.
„Timpul pierdut de când am început acest concept, de când am venit cu ideea până azi, este de doi ani”, a adăugat Kendall. El a concluzionat că, fără „un buget pe 2024, putem pierde încă un an”.
Un alt participant la discuție, subsecretarul Apărării pentru Cercetare și Inginerie, Heidi Shyu, a subliniat că „China cheltuiește o sumă enormă de bani” pe teste, în timp ce SUA suferă un „deficit”.
Liderii Pentagonului au cerut Congresului să ajungă la un compromis cu privire la un plan de cheltuieli până în ianuarie, subliniind importanța evitării oricărei situaţii care ar putea submina securitatea Statelor Unite. Unul dintre aceştia a adăugat că armata americană are „zeci de programe care marchează noi repere importante în anul 2024” și că finanțarea constantă a acestor proiecte este crucială.
Fluxul de știri
0