Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a numit motivul încetării cooperării cu Germania

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в церемонии открытия объектов здравоохранения
Президент РФ В. Путин принял участие в церемонии открытия объектов здравоохранения - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2023
Abonare
Putin: Cooperarea cu Germania a fost subminată din cauza atacului terorist asupra Nord Streams
MOSCOVA, 5 dec– Sputniki. Rusia și Germania au reușit să dezvolte o cooperare pragmatică de zeci de ani, dar aceasta a fost subminată, inclusiv din cauza atacului terorist asupra Nord Streams, a declarat președintele rus Vladimir Putin."
„De mai bine de jumătate de secol, am reușit să dezvoltăm o cooperare pragmatică, de afaceri, cu Republica Federală Germania. Aceasta a adus beneficii ambelor state și, poate, nu numai nouă, ci întregului continent european. Mai mult decât atât, energia a fost întotdeauna o zonă atractivă de cooperare bilaterală”, a declarat Putin la ceremonia de prezentare a acreditărilor sale.
El a remarcat că de zeci de ani Rusia a furnizat Germania în mod fiabil și fără întrerupere cu combustibil, petrol și alte produse energetice ecologice, la prețuri rezonabile."
„Această cooperare a fost literalmente subminată, inclusiv prin sabotaj pe Nord Streams”, a adăugat președintele.
Fluxul de știri
0