Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a explicat retragerea Rusiei din unele instituții internaționale

© Sputnik / Gavriil Grigorov / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2023
Abonare
Putin: Retragerea Rusiei din instituțiile internaționale nu înseamnă ignorarea drepturilor
MOSCOVA,5 dec - Sputnik. Rusia s-a retras dintr-o serie de instituții internaționale pentru drepturile omului, dar asta nu înseamnă ignorarea drepturilor; dimpotrivă, țara este pregătită să coopereze pentru a construi un sistem egal și echitabil de asigurare a drepturilor omului, a declarat președintele rus Vladimir Putin."

"După cum știți, Rusia s-a retras dintr-o serie de organizații internaționale pentru drepturile omului. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că renunțăm la principiile stabilite în declarație (Declarația Universală a Drepturilor Omului - n.red.). Dimpotrivă, noi suntem gata să cooperăm cu toate țările și partenerii interesați, să găsească soluții pentru a forma un sistem eficient, echitabil și egal pentru asigurarea drepturilor omului pentru toți”, a declarat Putin luni, la o întâlnire cu membrii Consiliului Prezidențial pentru Drepturile Omului (HRC).

El a menționat că „instituțiile civile, datorită flexibilității lor, sunt mai adaptate la căutarea promptă a posibilelor soluții în acest domeniu”."
"Consiliul a făcut deja anumiți pași aici. În special, în noiembrie, la sediul Consiliului a avut loc o conferință internațională pe această temă. Este, desigur, necesar să continuăm să lucrăm cu insistență în această direcție", a spus președintele Rusiei.
Fluxul de știri
0