Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un nou partid suveranist în Germania

© AP Photo / Markus SchreiberBundestag, Germania, drapel
Bundestag, Germania, drapel - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2023
Abonare
Un nou partid politic suveranist apare în Germania. Este vorba de partidul ”Plecare spre pace-suveranitate- dreptate” (Aufbruch) și își asumă o linie suveranistă, conservatoare și anti-NATO.
BUCUREȘTI, 4 dec -Sputnik.Noul partid afirmă neîncrederea sa în NATO și în influența Statelor Unite în Europa, și cere ca Germania să refacă relațiile bune cu Federația Rusă. Acest lucru îi diferențiază de principalul partid suveranist german, ”Alternativa pentru Germania” (AfD). De asemenea, spre deosebire de AfD, noul partid nu își asumă o politică naționalistă și anti-emigrație.
Președintele partidului este Elena Kolbasnikova, care are dublă cetățenie, germană și rusă. Aceasta este o activistă civică pro-pace din Germania, prezentă în media din țară prin organizarea de mitinguri și proteste față de implicarea Germaniei în criza din Ucraina.
De asemenea, printre membrii partidului se găsesc și germani de etnii diferite și inclusiv de religii diferite, existând și o puternică prezență musulmană.
Însă vocea cea mai puternică din partid este a avocatului Markus Beisicht. Acesta este candidatul care va deschide lista partidului la europarlamentare.
Avocatul german a declarat într-un interviu televizat că partidul său este ”apropiat de Federația Rusă și o sprijină în mai multe puncte”. ”Aceasta este diferența între partidul Aufbruch și celelalte formațiuni parlamentare din Germania”, a adăugat el.
Fluxul de știri
0