Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kievul și-a recunoscut incapacitatea de a atinge paritatea militară cu Rusia

© AP Photo / Efrem LukatskyDrapelul Ucrainei, Kiev
Drapelul Ucrainei, Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2023
Abonare
Kievul și-a recunoscut incapacitatea de a crește producția militară la egalitate cu Federația Rusă
MOSCOVA, 4 dec –Sputnik. Ucraina nu poate crește în mod independent producția militară pentru a atinge paritatea cu Rusia, a declarat Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului lui Vladimir Zelensky, într-un interviu acordat canalului YouTube al agenției UNIAN."
"Ucraina este gata să ajungă la capăt, dar cu o descoperire tehnologică comună (cu Occidentul - Ed.). Când (Ucraina - Ed.) este prevăzută cu cantitatea necesară de arme, deoarece Ucraina însăși nu va putea crește astfel de o cantitate de producție militară, pentru a obține paritatea cu Rusia”, a spus el.
Moscova a trimis o notă țărilor NATO în primăvara anului trecut cu privire la ajutoarele militare către Ucraina. Rusia a remarcat în mod repetat că orice marfă care conține arme pentru Kiev va deveni o țintă legitimă pentru armată.
Ministrul de externe Serghei Lavrov a mai spus că Statele Unite și alianța sunt direct implicate în conflict - nu numai prin furnizarea de arme, ci și prin pregătirea personalului din Marea Britanie, Germania, Italia și alte țări.
Fluxul de știri
0