Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Italia- o țară fără viitor?

© Sputnik / Alexander VilfPanorama di Roma, Italia.
Panorama di Roma, Italia. - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2023
Abonare
Italia este o societate îmbătrânită și fără viitor, nepregătită să se confrunte cu provocările momentului. Aceasta este concluzia unei analize făcute de Institutul Censis în cadrul celui de-al 57-le raport al său.
BUCUREȘTI, 4 dec -Sputnik. Italia este o țară care îmbătrânește. În anul 2050, populația țării va scădea cu 4,5 milioane de locuitori. Iar declinul demografic este rezultatul unei scăderi drastice a persoanelor cu vârste sub 65 de ani. De asemenea, se așteaptă ca populația de seniori să crească cu 4,6 milioane de persoane.
Dezastrul va fi unul economic și social, așteptarea fiind ca să se reducă cu nu mai puțin de 8 milioane, numărul persoanelor din segmentul de populație activă.
În 2040, doar un cuplu din patru va avea copii, dacă trendul socio-demografic rămâne constant, iar gospodăriile cu o singură persoană vor crește la 9,7 milioane.
De altfel nici starea de spirit a italienilor nu este bună. Nu mai puțin de 80% dintre italieni cred că țara lor este ”într-un declin iremediabil”.
De asemenea, 84% din italieni sunt speriați de schimbările de mediu și 73% se așteaptă la o criză economică și socială gravă.
Aproape 60% dintre italieni „simt” că un al treilea război mondial stă să izbucnească și aproximativ 50% se tem de jihadism.
Fluxul de știri
0