Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Iohannis anunță investiții în diversificarea energetică din România

© Sputnik / StringerKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2023
Abonare
Preşedintele României a declarat că, până în 2027, România va investi 2,5 miliarde de euro din Fondul UE pentru Tranziţie Justă în diversificarea energetică şi economică a judeţelor dependente de industrii intensive în carbon.
CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. În cadrul evenimentului la nivel înalt privind atenuarea schimbărilor climatice corelat procesului de evaluare globală, de la Dubai, președintele Klaus Iohannis a subliniat
nevoia de angajamente noi şi îndrăzneţe pentru a atingerea obiectivelor climatice şi a arătat că România poate fi considerată un exemplu în această privinţă, în contextul în care, comparativ cu 1990, şi-a redus emisiile cu peste două treimi şi îşi propune să atingă o reducere de aproximativ 80% până în 2030.
”Până în 2027, ţara mea va investi 2,5 miliarde de euro din Fondul UE pentru Tranziţie Justă în diversificarea energetică şi economică a judeţelor din România dependente de industrii intensive în carbon. Totodată, această finanţare va ajuta lucrătorii să dezvolte competenţe specifice şi să se adapteze la economia cu emisii reduse”, a spus Iohannis.
Acesta a adăugat că România este în curs de elaborare a unui Plan Social pentru Climă, care să îi sprijine pe românii cu mijloace financiare limitate în a-şi face locuinţele şi transportul mai prietenoase cu clima.
”Luăm aceste măsuri pentru că suntem conştienţi că cei care sunt deja vulnerabili din punct de vedere social şi economic tind să fie cei mai afectaţi de efectele fizice negative ale schimbărilor climatice”, a explicat Iohannis.
Plită de gaz - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2023
Internațional
SUA au câștigat peste 50 de miliarde de euro din livrările de gaze către UE
Fluxul de știri
0