Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Afacerilor Interne lansează campania „Drumuri sigure în Moldova 2023-2024”

© Photo : Telegram / Poliția Republicii MoldovaTrafic periculos după ninsorile abundente
Trafic periculos după ninsorile abundente - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2023
Abonare
Scopul campaniei este focusat pe educația cetățenilor privind respectarea regulilor de circulație și prevenirea accidentelor rutiere din țară și pentru a salva vieți.
CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Ministerul Afacerilor Interne anunță că în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Cancelaria de Stat, Biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Republica Moldova, UNICEF Moldova și PNUD Moldova, împreună cu alți parteneri din mediul privat și de stat, au lansat campania de informare „Drumuri sigure în Moldova 2023-2024, #MAI sigur în trafic”.
În cele 11 luni ale anului curent, s-au înregistrat 1.810 accidente în traficul rutier, în rezultatul cărora 183 de persoane și-au pierdut viața, iar altele 2.077 s-au ales cu diferite traumatisme din cauza accidentelor rutiere. Totodată, de la începutul lunii noiembrie s-au înregistrat 141 accidente în traficul rutier, în rezultatul cărora 14 persoane au decedat, iar altele 157 au fost traumatizate. Acest bilanț face necesară intervenția MAI și a comunității pentru prevenirea accidentelor rutiere și salvarea de vieți.
Campania de informare „Drumuri sigure în Moldova 2023-2024, #MAI sigur în trafic” este o inițiativă care vine să informeze cetățenii Republicii Moldova și să responsabilizeze participanții la trafic, pentru a reduce numărul de accidente rutiere și a salva vieți.
Avion, Aeroportul din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2023
Republica Moldova
Noi destinații de pe și spre Aeroportul din Chișinău
Fluxul de știri
0