Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia interzice „mișcarea LGBT”

© Sputnik / Alejandro Martinez Velez / Accesați arhiva multimediaЛГБТ-парад в Мадриде
ЛГБТ-парад в Мадриде - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2023
Abonare
Curtea Supremă a Rusiei a scos în afara legii joi „mișcarea publică internațională LGBT”, fiind desemnată drept grup extremist.
BUCUREŞTI, 1 dec – Sputnik. Procesul a fost intentat la începutul acestei luni de Ministerul rus al Justiției, care a susținut că activitățile „mișcării LGBT” o încadrează în categoria de „grup extremist”. Mai exact, aceasta a creat „discordie în plan social și religios” în țară, a afirmat ministerul.
Hotărârea afectează și filialele grupului, a anunțat instanța, fără a numi organizații specifice.
Audierile au avut loc în spatele ușilor închise și au durat peste patru ore, întrucât cazul a implicat peste20 de tomuri de materiale, a informat serviciul de presă al Curții Supreme, potrivit RT. În timpul audierilor nu au fost prezenți reprezentanți ai „mișcării internaționale LGBT”, fiind prezent doar un avocat pentru Ministerul Justiției.
În ultimii ani, Rusia și-a înăsprit treptat legislația vizând combaterea răspândirii așa-numitei „ideologii LGBT”. În 2013, țara a scos în afara legii diseminarea unei astfel de propagande în rândul minorilor, în decembrie anul trecut extinzând măsura asupra adulților.
Au fost introduse amenzi majore pentru oricine este găsit vinovat de promovarea „relațiilor sexuale nontradiționale”, cum este transgenderismul și pedofilia.
Fluxul de știri
0