România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Iohannis, mesaj de Ziua Naţională

© Sputnik / STRINGERKlaus Werner Iohannis, Președintele României
Klaus Werner Iohannis, Președintele României - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2023
Abonare
Klaus Iohannis a spus în mesajul de Ziua Națională că 2024 va fi un an hotărâtor pentru România viitorului
BUCUREŞTI, 1 dec - Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în mesajul de Ziua Națională, cât de important este anul electoral 2024.
"În acest moment ne amintim de cultura și tradițiile care ne definesc si mai ales, de marile răscruci ale istoriei, când doar prin unitate si hotărâre am depășit greutăți ce păreau insurmontabile. Cele două evenimente definitorii, Independența și Unirea, au fost înfăptuite când românii au lăsat de-o parte divergențele și au fost strâns uniți în jurul acestor idealuri," a declarat șeful statului.
Șeful statului, în mod neuzual, a semnalizat negative la adresa partidelor naţionaliste, care pot reprezenta "o amenințare" în opinia sa.
”Suntem membri respectați ai UE în care ne-am dorit să ne integrăm pentru că Europa este familia noastră. Pentru noi apartenența la UE înseamnă și accesul la resurse financiare deosebit de importante. Banii europeni reconstruiesc România. Datorită atașamentului la valorile euro-atlantice țara noastră are un loc binemeritat atât în UE, cât și în NATO”, a spus Iohannis în limbajul de lemn euro-atlantic.
Iohanis a mai spus că suntem cu toții conștienți că în România mai sunt multe lucruri de făcut iar schimbările amânate atât de mult timp trebuie să continue într-un ritm mult mai alert.
Despre anul electoral 2024, președintele a spus că va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului, ”deoarece vom avea alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. rezultatele acestui vertabil maraton electoral vor stabili cursul spre care națiunea noastră se va îndrepta în următorii ani. Va fi un test al maturității noastre prin participarea la alegeri”.
Drumul către libertate și democrație a fost lung și anevoios și a implicat sacrificii enorme din partea multor generații. Votul e singurul instrument democratic prin care decidem viitorul țării noastre, a adăugat Iohannis, care aa atacat partidele naționaliste, cerând vigilență în fața acestora care altfel ”pot deveni amenințări reale la adresa societății noastre”.
Fluxul de știri
0