Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Austriecii, deranjați că militarii lor trebuie să poarte bocanci românești

© AFP 2024 / ODD ANDERSENDrapelele Austriei și UE
Drapelele Austriei și UE - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2023
Abonare
Soldații austrieci au primit bocanci noi, un model dezvoltat local, dar produși în România. Acest lucru a stârnit val de critici pe rețelele de socializare. Despre ce este vorba.
BUCUREȘTI, 1 dec – Sputnik. Ministrul austriac al Apărării Klaudia Tanner le-a prezentat soldaților austrieci noii bocanci care vor „crește performanța și pregătirea operațională a armatei. În total, Bundesheer (Armata Federală) va primi 35.000 de bocanci între 2023 și 2025, un contract care se ridică la 4.8 milioane de euro.

Bocancii sunt de culoare bej pentru a se asorta cu uniforma și sunt potriviți atât pentru sezonul rece, cât și pentru cel cald. Bocancii au fost dezvoltațide o firmă austriacă, dar sunt fabricați în România datorită costurilor mai reduse.
O pereche costă aproximativ 137 de euro. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate austriece, Michael Bauer, a declarat că a existat o licitație la nivelul UE, dar nici o o companie nu ar fi produs bocancii la acest preț, scrie profit.ro m
Bauer spune unii „experți în încălțăminte" din Austria critică faptul că noii bocanci ai Armatei Federale sunt produși în România.
”Puteți numi, vă rog, o companie care ar fi produs bocancii în această cantitate și la acest preț în Austria?”, a adăugat Michael Bauer.
Fluxul de știri
0