Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa: Congresul SUA va vota în curând demiterea lui Biden

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaЕжегодное обращение президента США Байдена к конгрессу
Ежегодное обращение президента США Байдена к конгрессу - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2023
Abonare
WP: Camera Reprezentanților va vota demiterea lui Biden în săptămânile următoare
WASHINGTON, 30 nov - Sputnik. Republicanii din Camera Reprezentanților SUA ar putea, în săptămânile următoare, să supună la vot general chestiunea unei investigații privind procedura de demitere împotriva președintelui Joe Biden, relatează Washington Post , citând o sursă."
„Biciul majorității Camerei, Tom Emmer, le-a spus republicanilor Camerei, într-o ședință cu ușile închise de miercuri, că probabil membrii vor vota în săptămânile următoare pentru aprobarea oficială a anchetei de demitere a lui Biden”, se arată în raport.
Acest pas, după cum s-a menționat, este menit să crească presiunea asupra Casei Albe și, în același timp, să sporească atenția asupra procedurii de demitere din partea legislatorilor republicani înșiși.
Ancheta de demitere împotriva lui Biden a fost lansată în Camera Reprezentanților prin decizia fostului președinte Kevin McCarthy , care a fost în scurt timp demis din funcția sa printr-un vot general în Camera. McCarthy a lansat procedura de ocolire a votului, care nu este o parte obligatorie în această etapă.
Comisia de Supraveghere și Responsabilitate a Camerei investighează presupusa implicare a liderului american în afacerile rudelor sale, care ar fi abuzat de poziția sa în guvern pentru profit în întreaga lume. Citația pentru fiul președintelui, Hunter Biden, a fost emisă de însuși congresmanul Comer.
Legiuitorii americani au dreptul de a cita martorii la audierile Congresului; neprezentarea la o astfel de citație poate atrage consecințe legale și poate fi considerată lipsă de respect față de autoritate.
Fluxul de știri
0