Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

O româncă a devenit şefa unei direcţii din Comisia Europeană

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimedia5-й Саммит Восточного партнерства в Брюсселе
5-й Саммит Восточного партнерства в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2023
Abonare
Dana Spinanț a devenit primul director general român numit la nivelul Direcției Generale pentru Comunicare a Comisiei Europene
BUCUREȘTI, 30 noi – Sputnik. Comisia Europeană a numit-o pe Dana Spinanț director general al Direcției Generale de Comunicare, potrivit unui comunicat oficial. Dana Spinanț este primul cetățean român care preia conducerea unei direcții generale a Comisiei.
Cu experiență profesională de peste 30 de ani, inclusiv aproape 14 ani la Comisie și 6 ani în diverse funcții de conducere în domeniul comunicării politice, Dana Spinant este prezentată ca jucând un rol esențial în modelarea comunicării politice strategice a Comisiei. În plus, a avut un rol esențial în dezvoltarea campaniilor de comunicare și în extinderea comunicării Comisiei prin intermediul rețelelor sociale, se precizează în comunicatul oficial al Comisiei Europene.
Experiența Danei Spinanț în sectorul comunicării și al mass-media este subliniată și de poziția sa anterioară de purtător de cuvânt șef adjunct al Comisiei Europene. În noua sa calitate, ea își va valorifica cunoștințele sale cuprinzătoare privind diverse aspecte ale politicii de comunicare, concentrându-se pe asigurarea unei direcții strategice și pe coordonarea proiectelor majore.
Cetățean român, Dana Spinanț s-a alăturat Comisiei în 2009, după o carieră îndelungată în mass-media. Ea a deținut funcții de răspundere progresivă în cadrul Direcției Generale Justiție și Consumatori, Direcției Generale Migrație și Afaceri Interne, Direcției Generale Politică Regională și Urbană și Direcției Generale Comunicare, unde a ocupat anterior funcția de director pentru comunicare politică, iar în prezent deține funcția de director general interimar. Dana Spinanț a ocupat, de asemenea, funcția de purtător de cuvânt șef adjunct al Comisiei din decembrie 2019 până în octombrie 2023.
Fluxul de știri
0