România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Fost șef al SIE: Am lăsat politica pe mâna unor neisprăviți

© AP Photo / Vadim GhirdaParlamentul României. Camera Deputaților
Parlamentul României. Camera Deputaților - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2023
Abonare
Generalul Silviu Predoiu susține că, în România, situația este gravă. El face o radiografie a acesteia pe mai multe planuri și subliniază că românii ar trebui să fie interesați de politică și, prin urmare, să se implice.
BUCUREȘTI, 30 nov – Sputnik. Fostul șef al SIE, generalul Silviu Predoiu, susține că românii ar trebui să fie interesați de politică și ar trebui să se implice din mai multe motive.
În primul rând, Predoiu aduce în discuție disprețul cu care oamenii sunt tratați de autorități, apoi timpul foarte lung petrecut în trafic, pentru că poliția nu e acolo pentru a fluidiza traficul sau măcar pentru a arăta că îi pasă.
Pentru că deși plătești corect taxele și impozitele, mereu în creștere, statul lui Iohannis, Ciolacu, Ciucă & comp nu-ți întoarce mai nimic, spune Predoiu.
Acesta a mai amintit și de închiderea unor bucăți din oraș fără ca autoritățile să se gândească la oamenii care locuiesc în acele zone.
Nici Ziua Națională nu a scăpat analizei fostului șef al SIE.

”Pentru că prin impostura, amatorismul și nesimțirea lor, reușesc să transforme până și festivitățile de Ziua Națională dintr-un prilej de mândrie și de unitate într-unul de înjurături și nervi, așa cum a fost astăzi în București. Poate tu nu ești interesat de politică, dar politica este interesată de tine”, spune Predoiu.
Concluzia sa este că, atâta timp cât politica este lăsată pe mâinile unor neisprăviți, ”motivați doar de propriul interes și de propria parvenire, pentru că tu alegi să nu te implici, asta primești în schimb: dispreț” .
Fluxul de știri
0