Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Premierul României nu e de acord cu achiziția de submarine

© Sputnik / OsmatescoMarcel Ciolacu
Marcel Ciolacu - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2023
Abonare
Ministerul român al Apărării Naționale a primit aprobarea prealabilă ca să cumpere două submarine Scorpène, dar nu toată lumea este de acord cu această dotare. Experții spun că se poate ajunge chiar la anularea programului.
CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. România are în plan să achiziționeze două submarine de atac Scorpène, iar Parlamentul a și dat o aprobare prealabilă pentru acest program de înzestrare de 2 miliarde de euro. Dar dotarea Forțelor Navale cu astfel de mijloace de luptă nu mai este așa sigură, după ce premierul Ciolacu s-a îndoit de necesitatea încheierii unui astfel de contract.
Ciolacu spune că nu vede utilitatea acestui demers și a subliniat că Ministerul Apărării are alte urgențe acum.
Contraamiralul Constantin Ciorobea, ex-locţiitor al şefului Secţiei operaţii informaţionale din comandamentul NATO din Italia, a explicat că România are în plan demararea unor proiecte energetice importante în Marea Neagră și că această infrastructură trebuie protejată, transmite adevarul.ro.
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2023
Internațional
Occidentul i-a interzis Kievului să negocieze cu Moscova, a declarat Maria Zaharova
Fluxul de știri
0