Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Spînu: după 48 de ore drumurile naționale sunt curățate

© Sputnik / OsmatescoUrmările ninsorii la Chișinău
Urmările ninsorii la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2023
Abonare
Vicepremierul Andrei Spînu anunță că autoritățile au avut nevoie de 48 de ore ca să curețe drumurile naționale.
CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. „Timp de peste 48 de ore, non-stop, mii de oameni, drumari, salvatori, polițiști, voluntari, agricultori, companii private au deszăpezit drumurile și au acordat ajutor oamenilor blocați. După 48 de ore putem deja spune că drumurile naționale sunt curățate și se circulă liber”, anunță vicepremierul Andrei Spînu.
Astfel, chiar dacă ninsoarea care a început în noaptea de sâmbătă spre duminică se oprise deja duminică seara, administratorii PAS ai domeniului transporturilor și comunicațiilor au avut nevoie de 48 de ore ca să deszăpezească drumurile naționale. Respectiv, e vorba despre drumurile naționale doar. Aici suntem obligați să subliniem că ieri toată ziua în ajutorul autorităților a venit și natura. Datorită temperaturilor înalte zăpada s-a topit acolo unde era mai subțire stratul și autorităților gestionate de PAS în general și de Andrei Spînu în persoană le-a rămas mai puțin de lucru.
„Vreau să mulțumesc fiecărui om care a pus umărul și a ajutat la depășirea consecințelor acestei calamități naturale. Am văzut cum drumarii, ziua și noaptea, au scos mașini și oameni din straturi de peste 2-3 metri de zăpada. Am văzut cum unele companii și-au adus echipamentele de la nordul țării pentru a ajuta în zonele cele mai afectate, la Căușeni, Comrat, Ceadâr Lunga, Vulcănești, Ștefan Vodă, Cimișlia, Cahul. Am văzut cum agricultorii și-au pus la dispoziție tractoarele pentru a ajuta oamenii. Polițiștii și salvatorii au fost prezenți în cele mai complicate locuri pentru a ajuta”, a mai scris Spînu.
P.S. Din cauza cenzurii instituite de PAS acest articol, ca și multe altele, nu va fi citit aproape de nimeni. Cenzura este necesară acolo unde țara este guvernată in competent, ca gruparea conducătoare să se poată menține mai mult în fotolii, iar oamenii să nu știe chiar tot ce fac ei „bine” pentru popor.
Последствия снегопада в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2023
Societate
Ministerul român de Externe, atenționare de călătorie pentru R. Moldova
Fluxul de știri
0