Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Financial Times: Investitorii accelerează lichidarea dolarului

© Pexels / Karolina GrabowskaАмериканские доллары
Американские доллары - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2023
Abonare
Investitorii îşi vând pozițiile în dolarul american la cea mai rapidă rată într-un an, potrivit Financial Times.
BUCUREŞTI, 28 nov – Sputnik.Investitorii îşi vând pozițiile în dolarul american la cea mai rapidă rată într-un an, având în vedere că se așteaptă la rate mai mici anul viitor, după ce Rezerva Federală a SUA va încheia campania agresivă de majorare a ratei dobânzii, a relatat Financial Times vineri.
Administratorii de active sunt pregătiți să vândă 1,6% din pozițiile lor în dolari în această lună, a relatat ziarul, citând State Street, una dintre cele mai mari companii din lume de gestionare a activelor.
Banca a declarat că investitorii au avut zilnic vânzări „semnificative”, după ce date mai slabe decât se așteptau privind locurile de muncă din SUA au fost publicate pe 3 noiembrie.
„Fluxurile din ultimele două săptămâni indică o regândire rapidă privind cererea în dolari”, a declarat Michael Metcalfe, șeful strategiei macro la State Street.
Noiembrie a marcat cea mai slabă performanță lunară a monedei americane într-un an, experții prezicândcă „vânzările de către managerii de active ar putea fi începutul unei tendințe pe termen mai lung în rândul investitorilor pentru a reduce expunerea la activele americane”, potrivit ziarului, citat de RT.
Ziarul mai menţionează că slăbirea dolarului favorizează piețele emergente, ajutându-le să ramburseze împrumuturi în dolari și ar putea determina investitorii să revină la economiile în curs de dezvoltare după vânzările de datorii în valută forte în acest an.
Fluxul de știri
0