România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Top trei orașe din România, ideale pentru iubitorii de bere

© Sputnik / Miroslav RotariПиво
Пиво - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2023
Abonare
Conform unei ample analize făcute în toată Europa de Numbeo, cel mai mare site din lume ce analizează costurile de trai în toate țările, trei orașe din România stau foarte bine la prețurile pentru o bere la draft în restaurant.
BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Orașele Târgu Mureș, Sibiu și Iași stau foarte bine la prețurile pentru o bere la draft la restaurant, conform unei ample analize făcute în toată Europa de Numbeo, cel mai mare site din lume ce analizează costurile de trai în toate țările. Înființat în 2009, site-ul Numbeo a analizat prețurile pentru o bere la draft la 0,5 litri în restaurante din peste 250 de orașe din toată Europa.
În schimb, în Marea Britanie, prețurile la bere au crescut mult în acest an.
Spre comparație, prețul mediu al unei beri la draft în Londra, capitala Marii Britanii, a ajuns în acest an la aproximativ 7 euro, în creștere comparativ cu 2022, când prețul mediu nu sărea de 6 euro.
Cea mai ieftină bere la draft din Europa Conform site-ului Numbeo, cea mai ieftină bere la draft din Europa este în restaurantele din orașul maghiar Szeged, prețul mediu fiind de 1,31 euro.
Pe următoarele trei locuri s-au clasat orașele Szczecin-Polonia (1,37 euro), Presov-Slovacia (1,40 euro) și Burgas – Bulgaria (1,48 euro). Pe locul cinci în Europa privind cele mai ieftine beri la draft s-a clasat orașul Târgu Mureș, cu un preț mediu de 1,51 euro, urmat de două orașe din Bosnia și Herțegovina, mai precis Mostar (1,53 euro) și Banja Luka (1,53 euro) și orașul Vladivostok – Rusia (1,55 euro). Top 10 al orașelor din Europa cu cele mai mici prețuri la bere draft este încheiat de orașele Sibiu (1,61 euro) și Iași (1,61 euro) transmite profit.ro .

La polul opus, țările nordice și Elveția sunt în topul celor mai mari prețuri pentru o bere la draft, în toate cazurile prețurile fiind de peste cinci ori mai mari comparativ cu Top 10 al orașelor cu prețuri mici la bere.
Fluxul de știri
0