Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Se formează un sistem mai echitabil și democratic al relațiilor internaţionale

© Sputnik / Alexander Kazakov / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в заседании Совета глав государств – членов ШОС
Президент РФ В. Путин принял участие в заседании Совета глав государств – членов ШОС - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2023
Abonare
Se formează un sistem nou, mai echitabil și mai democratic al relațiilor internaționale, care răspunde nevoilor majorității mondiale, a declarat luni președintele rus Vladimir Putin.
BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik.„Este evident că modelul globalizării, care a fost format în mare parte de statele occidentale – în mod natural, răspunzând propriilor lor interese – este depăşit și se află într-o criză profundă. Se dezvoltă acumun sistem nou,mai echitabil și mai democratic al relațiilor internaţionale, care răspunde necesităţilor majorității statelor pe plan mondial”, a spus Putin în discursul săucătre participanții la Forumul de lecturi Primakov de la Moscova, discurs publicat de Kremlin, potrivit Sputnik Globe.
În același timp, un anumit grup de țări, obișnuit să domine lumea, nu se dau în lături de la nimic pentru a-și menține influența în declin, aplicând metode directe de șantaj și presiune puternică, înlocuind sistemul de drept internațional cu o anumită „ordine bazată pe regulile” lor, a adăugat președintele.
Fluxul de știri
0