Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Administrația Erdogan dă vina pe Israel pentru atacurile asupra jurnaliștilor din Gaza

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaAnkara view
Ankara view  - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2023
Abonare
Administrația lui Erdogan acuză Israelul de „masacre” ale jurnaliștilor din Gaza
ANKARA, 26 noiembrie – RIA Novosti. Administrația președintelui turc a acuzat Israelul că „reprima” jurnaliştii care acoperă evenimentele din Gaza și a condamnat atacul asupra jurnaliştilor care relatează despre procesul de schimb de ostatici dintre Tel Aviv și Hamas.
Anterior, Israelul și Hamas, prin medierea Qatarului , au ajuns la primul acord pe scară largă de la escaladarea conflictului pe 7 octombrie: părțile au convenit să înceteze ostilitățile timp de patru zile pentru a schimba zeci de ostatici și deținuți reciproc.

"Sfidând legea internațională, Israelul își continuă metodele ilegitime prin uciderea jurnaliștilor care raportau lumii despre evenimentele din Gaza. Condamnăm guvernul israelian pentru că i-a vizat pe jurnalisti care acoperă schimbul de ostatici cu gloanțe de cauciuc, gaz și bombe fumigene." - a scris Fahrettin Altun, șeful departamentului de comunicare al Administrației Prezidențiale Turcești, pe rețeaua de socializare.

El a spus: „Israelul trebuie să înceteze imediat atacurile împotriva jurnaliştilor, lucrătorilor medicali şi lucrătorilor umanitari, în special poporului palestinian nevinovat, şi să respecte dreptul internaţional”.
Fluxul de știri
0