Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Suedia ameninţă cu părăsirea UE

© AFP 2024 / JONATHAN NACKSTRANDSuedia, drapel, Palatul Regal
Suedia, drapel, Palatul Regal - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2023
Abonare
Europarlamentarul suedez Charlie Weimers spune că, dacă se abolește dreptul la „veto”, el va cere ca Suedia să părăsească imediat Uniunea Europeană
BUCUREŞTI, 26 noi - Sputnik. Charlie Weimers, europarlamentar suedez, a declarat că dacă se va aboli dreptul de „veto” în Uniunea Europeană, atunci va cere ca țara sa să părăsească imediat Uniunea Europeană.
El a declarat că, deocamdată, susține reformarea Uniunii Europene din interior.
Weimers, care este membru al Democraților Suedezi, al doilea partid al țării, a spus că prioritățile pentru alegerile europarlamentare sunt distribuția puterii între UE și țările membre, mediul înconjurător, energia și islamizarea Europei.
Eurodeputatul a susținut că „federaliștii europeni au dorit să creeze ceva perfect, dar au creat, în schimb, un monstru”.
„Precum dr. Frankenstein, federaliștii UE au dorit să creeze ceva perfect, dar, în schimb, au creat un monstru”, a spus el.
Democrații Suedezi susțin coaliția de guvernare din Suedia.
Declarațiile lui Weimers vin în contextul în care europarlamentarii au votat o moțiune care stipulează înscrierea în tratatele europene a supremației dreptului UE în fața celui național.
Majoritatea europarlamentarilor români au votat împotriva acestei moțiuni, cu excepția celor de la USR și REPER.
Fluxul de știri
0