România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Kelemen Hunor spune că George Simion poate ajunge președinte

© Photo : AURGeorge Simion
George Simion - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2023
Abonare
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, aruncă un scenariu exploziv pe masă, afirmând că liderul AUR, George Simion, are șanse reale să ajungă președintele României.
BUCUREȘTI, 26 noi - Sputnik. Inpolitics atrage atenția că, în pofida moderației sale tradiționale, liderul UDMR a spus, în cadrul unei mese rotunde organizate la Cluj, că Simion și AUR sunt cei mai mari dușmani ai UDMR și ai românilor în ansamblu și trebuie stopați. O soluție ar fi organizarea prezidențialelor cu trei luni mai devreme, mai spune el.
Astfel, Hunor Kelemen a spus că „o conjunctură proastă și decizii stupide ar putea duce la situația în care George Simion să devină președintele României”. El și-a explicat afirmația prin trendul ascendent al susținerii AUR și prin faptul că liderul formațiunii va avea resurse importante pentru turul doi al alegerilor prezidențiale.
Hunor Kelemen a anunțat existența unui euroscepticism considerabil al maghiarilor din Transilvania, care, în opinia sa, are cel puțin trei cauze. În primul rând, politicianul a citat presa publică maghiară, care transmite în mod constant că maghiarii sunt „păgubiți” în UE. Potrivit președintelui UDMR, maghiarii din Transilvania sunt dezamăgiți de UE și pentru că liderii acesteia au luat în ultimii ani decizii care nu rezonează cu problemele cetățenilor europeni.
Kelemen este aproape sigur că președintele AUR va fi prezent în turul doi al alegerilor prezidențiale, pentru că toate sondajele de până acum arată acest lucru. Așadar, marea întrebare este mai degrabă cu cine va trebui să se confrunte Simion. Potrivit președintelui, șansele liderului AUR în turul doi vor fi sporite de sprijinul Dianei Șoșoacă, o stea în ascensiune. În același timp, sondajele arată că pentru marea majoritate a indecișilor, Simion este prima opțiune în turul doi, astfel că are reurse importante. În plus, tot conform sondajelor, președintele AUR ar fi votat în numărătoarea finală de un număr foarte mare dintre cei al căror candidat preferat nu a ajuns în turul doi, a explicat Kelemen.
El a spus că mulți cred că în turul doi al alegerilor prezidențiale se va repeta situația în care cetățenii au ales între Ion Iliescu și Corneliu Vadim Tudor.
Președintele UDMR se așteaptă însă la altceva. „Dacă ne uităm la trendul ascendent al susținerii AUR, o conjunctură proastă și decizii stupide ar putea duce la situația în care George Simion să devină președintele României. Asta nu înseamnă că AUR va guverna, înseamnă doar că vom fi mult mai aproape de dezastru decât vedem acum”, a mai spus politicianul. El a adăugat că îndrăznește să declare că astăzi dușmanii României și ai UDMR sunt AUR și George Simion.
Fluxul de știri
0