România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Avocatul Piperea denunţă dubla ilegalitate a contractelor pe vaccinuri

© Photo : Piperea şi AsociaţiiGheorghe Piperea
Gheorghe Piperea - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2023
Abonare
Avocatul Gheorghe Piperea spune că actul juridic incredibil în baza căruia România a achiziționat 91 de milioane de doze de vaccin este ilegal
BUCUREȘTI, 26 noi – Sputnik. Avocatul Gheorghe Piperea interpretează comunicatul DNA despre dosarul achiziţiei de vaccinuri arătând că din acesta rezultă ca mai mult de 53 de milioane de doze nu mai erau utile după ce deja interesul pentru vaccinare scăzuse.
”Într-adevăr, cu doza 1 s-au “imunizat” 9,5 milioane de oameni, cu doza 2, deja nu se nai înțepase decât 1,9 milioane, iar cu doza 3 doar 35 de mii. Azi, când virusul pentru care fusese conceput “cu viteza” științei “superbul” vakseen a dispărut”, atrage el atenția.
Palierul doi de informație factuală, arată Piperea, este că Moderna și BionTech/Pfizer se ceartă pe titularitatea patentului de fabricare a “superbului”.
”Unul dintre acești mahări a mințit autoritățile și a mințit întreaga lume. A fost grup infracțional organizat. EPPO, parchetul condus de Kovesi, ar fi trebuit să-i aresteze pe autorii falsului și ai actelor de corupție imediat ce Autoritatea Europeană pentru invenții și mărci a declarat că patentul Moderna este invalid. Nu s-a întâmplat asta încă (mme Kovesi are alte priorități, de exemplu, să devină președinte al României), dar nu asta contează pentru expozeul de față. Contează că unul din doi producători ne-a vândut bunurile care erau proprietatea altuia” atrage Piperea atenția. Potrivit avocatului, este vorba de infracțiune de înșelăciune și motiv de nulitate absolută pentru obiect ilicit și cauză ilegitimă. Încă o dată, contractul încheiat de prostocrația coruptă română Moderna & Pfizer/BionTech este ILEGAL, arată Piperea care indică faptul că avem de-a face cu contracte de două ori ilegale.
În altă ordine de idei, atât Codul civil, cât și legislația protecției consumatorilor prevăd rezilierea pentru vicii de calitate și răspunderea pentru produsele cu defecte. Dacă cele 53 de milioane de doze nu mai sunt utile, dacă efectele pozitive ale vaccinului au scăzut asimptotic către zero, dacă minunatul ser de manipulare genetică a cauzat decese și vătămări, atunci produsul achiziționat nu mai trebuie plătită. Dimpotrivă, producătorul trebuie să restituie prețul și să achite daune de miliarde de euro.
”Statul român ar putea face acțiuni în nulitatea contractelor cu Moderna și Pfizer/BionTech, pentru motivele de mai sus. De asemenea, ar putea face acțiune de reducere (actio estimatoria) sau de restituire (actio redhibitoria) a prețului acelor inutile vakseenuri. Ar putea economisi, astfel, cel puțin un miliard de euro, și ar putea recupera alte miliarde de euro de la cei doi haidamaci”, arată Piperea.
El mai arată că nulitatea absolută poate fi pretinsă în instanță de orice persoană interesată. Deci, și de un număr de 250 sau 250 de mii de cetățeni români care fie au plătit taxe pentru a se achita aceste miliarde de euro cu ocazia fraudei de care vorbește DNA, fie au cumpărat apă chioară sub numele de vaccin, fie au avut de suferit direct sau ca urmare că și-au pierdut apropiații de pe urma “imunizării” cu respectivul ser, care a fost și nociv, mai arată Piperea.
Fluxul de știri
0