România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

PSD dă înapoi în privința legalizării căsătoriilor între homosexuali

© Photo : Partidul Social DemocratMarcel Ciolacu
Marcel Ciolacu - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2023
Abonare
Marcel Ciolacu a anunțat că nu va legaliza parteneriatul civil între persoane de același sex, chiar dacă zice că are „prieteni care au relații cu un alt bărbat”
BUCUREȘTI, 25 noi - Sputnik. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că nu va legaliza parteneriatul civil între persoane de același sex, chiar dacă asta înseamnă să încalce decizia CEDO pe acest subiect.
Ciolacu a precizat că parteneriatul civil nu este o prioritate și că nu e o problemă că România a fost condamnată la CEDO, pentru că nu a fost prima oară și nu va fi nici ultima.
„Nu este nici prima, nici ultima care condamnă. România a fost condamnată și pentru tratamentul din închisori. Nu este una dintre prioritățile mele și, repet, nu cred că România este pregătită în acest moment”, a spus Ciolacu.
Declarația lui Ciolacu vine după ce MAE a făcut presiuni pe subiectul hotărârii CEDO cu privire la parteneriatul civil.
Schimbarea de ton a lui Ciolacu este evidentă față de-acum câteva luni, când nimic nu părea să sugereze că nu va respecta întocmai hotărârea CEDO. Mai mult, Guvernul său a adoptat un proiect de lege care recunoaște, parțial, căsătoriile între persoane de același sex.
Fluxul de știri
0