Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vaccinurile impuse de UE: răspund cei care au executat ordinele UE

© Sputnik / Rodion ProcaУрсула фон дер Ляйен
Урсула фон дер Ляйен - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2023
Abonare
Avocata Elena Radu atrage atenţia că în afacerea vaccinurilor nu răspunde Ursula von der Leyen, ci persoanele care au executat ordinele de la Bruxelles
BUCUREŞTI, 24 noi - Sputnik. Avocatul Elena Radu atrage atenţia că începe tavalugul cu răspunderea penală și civilă pentru achiziția de vaccinuri.
”După cum zic demult, în România, răspunderea nu va fi a Ursulei, ci a reprezentanților statului român pe care i-a durut undeva să facă vreo analiza și să răspundă la notificarea Comisiei dacă sunt sau nu de acord cu numărul de doze alocate României (daca nu răspundeau în 5 zile, se considera accept tacit).
DNA cere formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față de trei persoane, cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv complicitatea.
Este vorba de 52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA, sumă care constituie un prejudiciu adus bugetului statului.
Avocata mai spune că acest caz reprezintă un aviz amatorilor care executa tot ce li se trasează pe gură de la Comisia Europeană.
”Mai devreme sau mai târziu, e posibil să răspundeți cam toți, și cum e gaură la buget, față de contactele pe care le-ați avut, e posibil să fiți puțin acuzați și de trădare – subminarea economiei naționale!”, mai scrie Elena Radu.
Fluxul de știri
0