Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Protestele din Polonia iau amploare

© AP Photo / Czarek SokolowskiФлаг Польши
Флаг Польши - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2023
Abonare
Fermierii polonezi se alătură transportatorilor care protestează la granița cu Ucraina, iar mii de camioane sunt blocate la frontieră
BUCUREȘTI, 24 noi - Sputnik. Transportatorii polonezi protestează la granița cu Ucraina de peste trei săptămâni, mii de camioane, majoritatea ucrainene, fiind blocate pe partea poloneză a frontierei.
Zeci de companii de transport rutier din Polonia blochează, începând din 6 noiembrie, mai multe puncte de frontieră dintre Polonia și Ucraina, solicitând reintroducerea permiselor de intrarea pentru transportatorii ucraineni care au fost eliminate odată cu facilităţile economice acordate Ucrainei de către UE.
Fermierii polonezi s-au alăturat și ei începând de joi transportatorilor care protestează. Acțiunea de protest a avut loc la punctul de trecere al frontierei cu Ucraina din Medyka.
„Fermierii au fost primul grup care a suferit. Acum sunt companiile de transport. Întrebarea este cine vor fi următorii”, a declarat Łukasz Martyn, unul dintre organizatorii protestului.
Așadar, protestele din Polonia iau amploare, iar sute de fermieri polonezi protestează deja la vama din Medyka.
Fluxul de știri
0