Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinăul mai face o instituție de dragul Europei

© Sputnik / Rodion ProcaFlagurile Romăniei, Republicii Moldova și Uniunii Europene
Flagurile Romăniei, Republicii Moldova și Uniunii Europene - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2023
Abonare
Guvernul Republicii Moldova a aprobat crearea unei instituții separate pentru coordonarea proceselor de aderare la Uniunea Europeană – Biroul pentru Integrare Europeană.
BUCUREȘTI, 24 noi -Sputnik. Noua instituție va coordona procesul de aderare a Republicii Moldova la UE la nivel național, în special armonizarea legislației naționale cu legislația UE, precum și promovarea beneficiilor aderării la UE.
Biroul va fi condus de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, care este și vicepremier.. Acesta a subliniat că Oficiul va încuraja accelerarea ritmului de implementare a legislației UE în procesul de integrare europeană.
“Crearea acestui birou are ca scop consolidarea unei expertize sectoriale profunde în domenii care sunt adesea foarte tehnice, iar acest lucru ne va permite să accelerăm și mai mult ritmul de implementare a acquis-ului comunitar și să lucrăm la cele 35 de capitole de negociere”, a scris Popescu pe o rețea de socializare.
Potrivit ministrului moldovean de externe, Republica Moldova ar fi reușit să îndeplinească 94% din acțiunile incluse în recomandările Comisiei Europene privind aderarea la UE. Totodată, guvernul moldovean a aprobat un plan de acțiuni pentru anul 2024 cu 546 de acțiuni, dintre care jumătate fac parte din Planul Național de Acțiuni pentru Integrare Europeană.
Fluxul de știri
0