România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Va crește fiscalitatea în România chiar dacă rămâne cota unică

© Sputnik / OsmatescoВизит премьер-министра Румынии Марчела Чолаку в Кишинев
Визит премьер-министра Румынии Марчела Чолаку в Кишинев - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2023
Abonare
Paradox fiscal românesc: cota unică de impozitare nu mai este de mult ”cotă unică”. De asemenea, atrage atenția guvernul, este necesară o reformă fiscală care va crește major impozitarea.
BUCUREȘTI, 23 noi -Sputnik. Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că România s-a angajat prin PNRR să facă o reformă fiscală, iar el propune una din cele două alternative posibile: fie menținerea unei cote unice de 16% fără excepții sau trecerea la impozitare progresivă.
Trecerea la o cotă unică de 16% pentru toate impozitele ar însemna de facto o creștere majoră a impozitării, dat fiind că acum impozitul pe veniturile salariaților e de 10%, iar impozitul pe dividende este 8%. Doar impozitul pe profitul firmelor este de 16%.
„România și-a asumat în PNRR că va veni cu o reformă fiscală. Reforma fiscală stă în două principii (…) Va trebui să stăm cu toții la masă și să hotărâm pe o perioadă medie care e soluția cea mai bună. Vom menține cota unică, dar să fie cotă unică, crecând un mediu concurențial corect, fără excepții, pe cota de 16%”, a susținut Ciolacu. PNL, partenerul de guvernare al PSD este foarte atașat de ideea menținerii cotei unice de impozitare.
Fluxul de știri
0